Πολυτεχνείο Κρήτης

Το Πολυτεχνείο Κρήτης ιδρύθηκε το 1977 στα Χανιά και υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές τον Οκτώβριο του 1984. Με πέντε μονοτμηματικές σχολές μηχανικών και αντίστοιχα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που καλύπτουν ευρύ φάσμα της επιστήμης των μηχανικών, το Πολυτεχνείο Κρήτης προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου και αναγνωρισμένου κύρους.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης στεγάζεται στην Πολυτεχνειούπολη που βρίσκεται σε πανοραμική τοποθεσία στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων, 5,5 km βορειοανατολικά της πόλης, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 3.000 στρεμμάτων. Στα κτίρια της  Πολυτεχνειούπολης στεγάζονται οι πέντε Σχολές, η Πρυτανεία και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και η φοιτητική εστία, το εστιατόριο, οι καφετέριες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Κατά σειρά έναρξης λειτουργίας τους, οι Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι οι ακόλουθες:

  1. Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης |http://www.pem.tuc.gr
  2. Μηχανικών Ορυκτών Πόρων | http://www.mred.tuc.gr
  3. Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών  | http://www.ece.tuc.gr 
  4. Μηχανικών Περιβάλλοντος | http://www.enveng.tuc.gr
  5. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών |http://www.arch.tuc.gr 

Το Πολυτεχνείο Κρήτης εκτός από υψηλό επίπεδο σπουδών διαθέτει και ισχυρό ερευνητικό έργο σε διεθνές επίπεδο. Αυτό αποδεικνύεται, μέσα από τις διακρίσεις και την αριστεία, τόσο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και των επιτυχιών των αποφοίτων του. Η ερευνητική πολιτική του Ιδρύματος εστιάζει σε βασική, τεχνολογική ή εφαρμοσμένη έρευνα που προάγει την επιστήμη και την ανάπτυξη και σέβεται την ακαδημαϊκή δεοντολογία, ταυτόχρονα δε προωθεί τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς.

ιστοσελίδα ιδρύματος