ΕΤΑΙΡΟΙ

 

Το Πολυτεχνείο Κρήτης ιδρύθηκε το 1977 στα Χανιά και υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές τον Οκτώβριο του 1984. Με πέντε μονοτμηματικές σχολές μηχανικών και αντίστοιχα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που καλύπτουν ευρύ φάσμα της επιστήμης των μηχανικών, το Πολυτεχνείο Κρήτης προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου και αναγνωρισμένου κύρους.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης στεγάζεται στην Πολυτεχνειούπολη που βρίσκεται σε πανοραμική τοποθεσία στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων, 5,5 km βορειοανατολικά της πόλης, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 3.000 στρεμμάτων. Στα κτίρια της  Πολυτεχνειούπολης στεγάζονται οι πέντε Σχολές, η Πρυτανεία και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και η φοιτητική εστία, το εστιατόριο, οι καφετέριες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Κατά σειρά έναρξης λειτουργίας τους, οι Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι οι ακόλουθες:

  1. Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης |http://www.pem.tuc.gr
  2. Μηχανικών Ορυκτών Πόρων | http://www.mred.tuc.gr
  3. Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών  | http://www.ece.tuc.gr 
  4. Μηχανικών Περιβάλλοντος | http://www.enveng.tuc.gr
  5. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών |http://www.arch.tuc.gr 

Το Πολυτεχνείο Κρήτης εκτός από υψηλό επίπεδο σπουδών διαθέτει και ισχυρό ερευνητικό έργο σε διεθνές επίπεδο. Αυτό αποδεικνύεται, μέσα από τις διακρίσεις και την αριστεία, τόσο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και των επιτυχιών των αποφοίτων του. Η ερευνητική πολιτική του Ιδρύματος εστιάζει σε βασική, τεχνολογική ή εφαρμοσμένη έρευνα που προάγει την επιστήμη και την ανάπτυξη και σέβεται την ακαδημαϊκή δεοντολογία, ταυτόχρονα δε προωθεί τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς.

ιστοσελίδα ιδρύματος

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου του 1837. Tο 1932 ονομάστηκε επίσημα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προς τιμή του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση του έθνους.

Ως τις αρχές του 20ού αιώνα το Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο παρέχει στην ελληνική κοινωνία διπλωματούχους επιστήμονες στην ιατρική, στις θετικές και κοινωνικές επιστήμες, στη νομική και τα οικονομικά, στη φιλοσοφική και την εκπαίδευση καθώς και στη θεολογία.

Όπως όλα τα ΑΕΙ της χώρας, σύμφωνα με το Άρθρο 1 του Ν. 1268/82, το ΕΚΠΑ έχει ως αποστολή:

  • να παράγει να μεταδίδει τη γνώση με την έρευνα και τη διδασκαλία και να καλλιεργεί τις τέχνες
  • να συντείνει στη διαμόρφωση υπεύθυνων ανθρώπων με επιστημονική κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική συνείδηση και να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία
  • να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών του τόπου. 

Στα πλαίσια της αποστολής του, συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση της ανάγκης για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και διαρκή επιμόρφωση του λαού.

ιστοσελίδα ιδρύματος

Ως παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας με δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες, η Schneider Electric προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε πολλά τμήματα της αγοράς, όπως της Ενέργειας & Υποδομών, της Βιομηχανίας, των Κτιρίων, των Data Centres & Δικτύων καθώς και της Κατοικίας. Με στόχο την ασφαλή, αξιόπιστη, αποδοτική και «πράσινη» ενέργεια και με πωλήσεις 24 δις Ευρώ για το 2013, οι 150.000+ εργαζόμενοι του Ομίλου, δεσμεύονται να βοηθούν ανθρώπους και οργανισμούς να αξιοποιούν στο μέγιστο την ενέργειά τους.

δείτε την ιστοσελίδα

Σκοπός της TEABE είναι η παροχή λύσεων σε εφαρμογές κτιριακού και βιομηχανικού αυτοματισμού, κάνοντας χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και υλικών, ολοκληρώνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα λειτουργιών. Η κυριότερη επιδίωξη παραμένει η συνολική θεώρηση των εφαρμογών με επίκεντρο τον χρήστη και τις απαιτήσεις του.

Οι λύσεις που παρέχουμε καλύπτουν όλες τις φάσεις ενός έργου, δηλαδή:

- έρευνα
– μελέτη / σχεδίαση
– κοστολόγηση
– εγκατάσταση
– ρύθμιση / εκκίνηση / τεκμηρίωση
– λειτουργία και συντήρηση

 δείτε την ιστοσελίδα